1/5
Woning VE
Bouwplaats:
Bouwjaar:
Bouwmethode:
Oppervlakte:
E-peil:
 
Neerijse (Huldenberg)
bouw gestart 2017
traditioneel
± 225 m²
nog niet gekend
 
 
 

De bouwlocatie voor deze woning ligt enerzijds aan een drukke gewestweg die de verbinding maakt tussen Overijse en Leuven en anderzijds grenst het perceel achteraan aan het natuurgebied de Dode Bemde.

 

Het perceel is getroffen door een rooilijn aangezien de weg in de toekomst zal worden heraangelegd.  Hierdoor dient de woning zo’n 23m van de huidige straat te worden ingeplant.  Dit gebeurt met veel respect voor de natuurlijke helling van het terrein.  Door de integratie van een split level op het gelijkvloers, dient er zo min mogelijk grond afgegraven te worden.  Aan de buitenzijde van de woning vertaalt dit zich in 2 duidelijk te onderscheiden volumes: vooraan een smal maar hoog volume en achteraan een langwerpig maar laag volume.

 

In het hoge volume worden de meer private functies voorzien: de slaapkamers, de badkamer, de technische ruimte en de berging.  In het lage volume bevindt zich het leefgedeelte van de woning: de leefruimte en de eetplaats.  De keuken maakt de verbinding tussen het leefgedeelte en het slaapgedeelte, waardoor het de centrale ruimte wordt in de organisatie van deze woning.

 

Er worden grote raampartijen voorzien in de leefzone van de woning.  Zo ontstaat er een maximale connectie met de groene omgeving.  De natuurlijke helling van het terrein zorgt voor de nodige privacy ten opzichte van de voorliggende weg.

KIM DEROM, architectuur & interieur   |   Ganzemanstraat 3 b, 3040 Neerijse   |   + 32 (0) 495 73 35 46   |   kimderom@gmail.com   |   BE 0848.221.943

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle