top of page
DSCN1901-2_edited.jpg

Het bouwen of verbouwen van een woning wordt steeds meer en meer complex. Enerzijds heeft de bouwheer bepaalde wensen voor een vooropgesteld budget, anderzijds moet men rekening houden met de bestaande context en de steeds strenger wordende wetgeving en normen.

 

Als architecte met een passie voor alles wat met “wonen” te maken heeft, sta ik de mensen graag bij in deze belangrijke levenstap.  Ik vind het namelijk een uitdaging om steeds weer op zoek te gaan naar de beste oplossing,

op maat van de bouwheer. 

 

Bouwen is inspireren en geïnspireerd worden.  Wat voor mij belangrijk is in het hele proces is dat er vanaf het begin een goede verstandhouding tussen de klant en de architect ontstaat.  Zo zal ik in de eerste plaats voldoende de tijd nemen om aandachtig te luisteren naar jullie wensen, dromen, mogelijkheden,...  Vervolgens verwerk ik deze ideeën op een professionele manier in een aantrekkelijk ontwerp, waarbij ik ook ‘out-of-the-box’ durf te denken.  Een nauwe samenwerking met de bouwheer is dus cruciaal voor het tot stand komen van de ideale woning voor de bouwheer.

Door op deze manier te werken wordt elk project uniek en dat vind ik juist zo fascinerend aan mijn job.

In mijn ontwerpen staan functionaliteit, beleving en duurzaamheid centraal. 

 

Met functionaliteit bedoel ik dat de woning logisch opgebouwd moet worden.  De organisatie van de verschillende ruimtes ten opzichte van elkaar en van de omgeving moet overeenstemmen met de leefwijze van de bewoner.

De beleving verdient aandacht aan de buitenzijde van de woning, alsook in het interieur.  De gebruikte materialen, de accenten, de natuurlijke lichtinval, de zichten naar buiten en binnen, de kleuren en de geïntegreerde technologie dragen bij tot de algemene sfeer van de woning.  Tijdens mijn masteropleiding aan Sint-Lucas te Brussel heb ik een half jaar in Denemarken gestudeerd, een land waar thema’s zoals duurzaam bouwen en ecologie al lang centraal staan.  Deze draag ik ook nauw aan het hart door goed na te denken over de gebruikte materialen, het verbruik van energie en de integratie van de woning in zijn omgeving.

 

Ben je iemand met (ver)bouwplannen en kan je jezelf vinden in mijn visie en werkwijze als architecte, aarzel dan niet om mij te contacteren.

 

bottom of page